Recent Posts

Posts RSS

Aku Dah Balik

Alhamdulillah, seminggu rasanya aku tak mengahadap harta tersayang aku ni, laptop. Tersangat-sangatlah rindu akan sentuhannya. Tak rela lagi aku nak berpisah.Hahahaha...begitulah kasihnya aku pada laptop aku ni. Baru becerai seminggu tu.

Al-kisahnya, sepanjang seminggu yang lalu, aku telah dimasukkan ke hospital akibat demam panas disamping suspek H1N1. Mulanya Isnin lepas, aku demam yang agak teruk, lalu saje je ke hospital. Sampai dihospital, setelah diperiksa pakar, aku tiada pun gejala-gejala H1N1 melainkan demam. Tapi dek kerana suhu aku mencecah 39.4 C pagi tu, jadi pakar tersebut tanpa segan silu menahan aku di wad. Lalu alang-alang dah kene tahan, aku pun suggest kat pakar agar mensuspek aku dijangkiti H1N1.

Dan alhamdulillah, demam aku tak lama, sekitar 3 hari dah surut. Dan aku berjaya mencatat rekod peribadi suhu tertinggi 39.6 C. Mengikut perancangan, Sabtu aku dah boleh check out wad VIP ni, tapi Puan Trombosit lak buat hal. Time aku nak bebas ni la die men-sikit-kan dirinya. Lalu aku pun terpaksa la melanjutkan lagi sehari percutian aku kat hospital tersebut. Dan alhamdulillah, sekitar jam 5 petang tadi (Ahad), aku berjaya jugak men-check out-kan diri aku dari situ setelah melakukan sedikit mogok terhadap misi-misi yang bertugas. Sori suster, bukan sengaje, terpakse.hehehhe...

Keputusan makmal menunjukkan hasil negative untuk H1N1. Jadi aku bersih dari penyakit tu.

Jadi aku nak berterima kasih kepada semua kawan-kawan yang datang (yang dapat masuk dan tak dapat masuk kalau ade). Aku tak tau lak korang takleh lawat aku. Name kuarantin kan. So bagi semua, jaga diri, jaga kebersihan, jaga kesihatan. Sekarang musim sakit.

6 comments:

zoe sawyer said...

luqman..ak dtg ngn din arituh..tp nurse buat mke rimau die tk kasi masok..sabau je la..
alhamdulillah ko da sehat..bgs la...
take care

btw..suhu tertingi ak penah capai 41
hehehe
ak mng

bardemintonoshimas said...

wah, zoey!!!
idop g ko ek, suhu smpi 41

syusyu said...

sori x dpt lwt.. org ckp ko kne kuarantin.. ak doa dari tg duren .. hehe

Redz da Tsar said...

Huih.. Ingat balik Malaya lagi... huhu...
Tahniah sebab negatif H1N1... Erks? Ko ke yg suggest kat doc tue yg ko ade H1N1? giler hebat... nak masuk surat khabar ek? hehe

FaRaH AiN said...

la..
ak igtkan ko blik dr mlysia..
rpe2nye ko kne kuarantin..
msti bes ek dok sepital?
lauk sedap kan??
kih3

Mohammad Lokman Hakim said...

hahaha...lmbt agi aku menjejak kaki kat malaya...2 minggu g.saje je aku request kat dr tu..alng2 masuk spital kan..tensen aku msk spital.mknn harap je western, tp xsedap langsung..kalu jual kat mall, conform xlaku.hahahaha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...