Recent Posts

Posts RSS

Photography #1: Back to Nature

Saya menyukai fotografi walaupun tidaklah sepandai mana. Saya lebih cenderung meng-snap foto-foto alam sekitar/landscape berbanding model kerana warna semulajadi alam sekitar itu lebih memberi nyawa tersendiri pada foto yang di ambil.

Maka sempena bermulanya tahun 2011 ini, saya mahu berkongsi koleksi-koleksi foto yang telah saya snap. Detail foto akan diberikan pada setiap posting. Andai ada yang lebih pro melihat kekurangan hasil snap dan editing saya, jangan malu jangan segan untuk menegur.

Sebagai perasmian, berikut 5 foto yang baru sahaja diambil beberapa hari yang lalu.





Camera : Canon EOS 1000D
Lens : EFS 18-55mm
ISO : 100
Location : Gunung Gede Pangrango National Park, West Java Indonesia
Subject : Gunung Gede Pangrango National Park Waterfall, Pangrango Mount, Gunung Gede hikers and Deuter Backpack 35+10 liter.

5 comments:

whiteCempaka said...

subhanallah, chantek...
ade tak main dgn shutter speed masa kat waterfall tu?
aaaa gmbr2 ni buat cempaka rindu nak masuk hutan lagi..rindu nusantara..

Mohammad Lokman Hakim said...

masa terbatas kat waterfall tu.jd xsempat nak keluarkan tripod dan segala macam setting.kami mengejar masa u sampai ke atas gunung sblm hari gelap.

teringin nak snap waterfall tu dgn shutter speed slow, tp xbrape reti lg la..hehe....

whiteCempaka said...

hihi ok2..patutlah, tgh kejar mase...
ehmm ape pun, nice lah..
keep up the good work k..
cempaka pun baru je berjinak2 dgn photography ni..tp tak berani buat outdoor lg..baru try buat sports photography, fuuuhhh ssh gile dgn low light condition..
sbnrnye suke shoot ape2 yg berkaitan dgn life..wildlife, natures, peoples on streets..someday insya Allah..
all the best ya doctor ;)

aMrinA_rAsyAda said...

eh..caner tahun 2011 baru msuk leh daki gunung bln disember 2011??he2 sje nk tny??keep blogging

Mohammad Lokman Hakim said...

daki gunung disember 2010 la.hehe...nuat tags photography smpena 2011.hehe...

btw thanks for visiting my blog

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...